måndag 11 juli 2011

Sugen på att vandra?

Lårhöjdsleden 13 km: 
Denna led börjar och slutar vid Badsta Camping och har vackra utsikter över Storfors sjöar och skogar.
Ungefär halvvägs på leden ligger Lårhöjdsstugan där man kan ta en paus eller övernatta. Det finns ett vindskydd där du kan grilla korv och titta ut över naturen.

Rövarleden 14 km:
Här startar man från Badsta Camping och väljer själv sen om man vill fortsätta norrut till Hornkullens silvergruvor eller söderut till Bjurbäckens slussar för fika.
Tar man av söderut så passerar man de förr så fruktade rövarkulorna. Det är gamla grottor där rövarna en gång låg på vakt=) 


Silverleden 22 km: 
Start från Badsta med avslut vid Hornkullens silvergruvor. En fikapaus kan man ta sig i Prästbäcken för att sen fortsätta uppåt och bli guidade i gruvorna.

Åsjöleden 26 km :
Från Badsta Camping är leden ca 32 km lång. Denna led kan passa för en 2 dagarstur om man vill övernatta. En bra plats att övernatta på är vid Trettondetjärnen där det finns glasklart vatten och eldstad.

Lungälvsleden 30km:
Denna led är vackert belägen efter lungälven. Vacker natur med chanser att se både bäver och älg. Även denna passar för en 2 dagarstur. Det finns ett vindskydd efter vägen där man kan övernatta.
OBS! Håll koll på Storfors.se (se länken nedan) för information om ledbeskrivningar.
http://www.storfors.se/Turism/Aktiviteter/Vandring/Ledbeskrivningar.html

För fler information om de olika lederna är det bara att kontakta oss! 0550-61930

Hälsningar
Badsta Camping 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar